Number3 is de webshop voor liefhebbers van mode met een goed hart. Wij bieden enkel artikelen aan uit kleine werkplekjes die werkgelegenheid brengen daar waar ze het goed gebruiken kunnen. Het verschil tussen een aankoop bij Number3 en je andere favoriete boetieks zal dan ook zijn dat je weet wie je artikel gemaakt heeft. Geen anonieme fabriek waar je niets van weet, maar het verhaal met foto’s van de werkplekken.

De artikelen van Number3 komen rechtstreeks uit kleine ateliers waardoor we snel kunnen schakelen en onze wensen met de makers kunnen delen. Ook zorgen deze kleine werkplekken voor relatief weinig uitstoot en zijn dus een stuk milieuvriendelijker dan grote fabrieken. De stoffen die gebruikt worden zijn ook duurzaam en enkel natuurlijke materialen.

Onze ontwerpers en tussenpersonen zijn Woro, Tasya en Rina. Zij vertalen mijn wensen naar de juiste klerenmakers, denken mee in ontwerpen en helpen met het vertalen. Ook verzorgen ze het transport en papierwerk. Deze drie dames vinden het leuk om met ons samen te werken en via de app houden we continue contact.

Dit is de fijne werkplek waar ons eigen label Number3 fairfashion geproduceerd wordt. De mensen werken niet vanuit huis, maar komen naar een professionele werkplek. Hier hebben ze voldoende ruimte en is het schoon. Bij Number3 vinden we het fijn om te zien dat de makers van onze mode een net verzorgde ruimte krijgen.

fairtrade mode
fairtrade mode
Fairtrade mode

Zie hier de werkplek van set you free. Dit label werkt met Balinese klerenmakers die werken vanuit hun huis. Het is een gemoedelijk beeld met hart voor ambacht.

Fair fashion

Een van de ateliers van Manzy. Hier werken mensen in hun kleine ateliers. Vader maakt de kleding en een hond speelt in de hoek. De werkgelgenheid is erg welkom bij deze mensen.

fair fashion