Number3 is de webshop voor liefhebbers van mode met een goed hart. Wij bieden enkel artikelen aan uit kleine werkplekjes die werkgelegenheid brengen daar waar ze het goed gebruiken kunnen. Het verschil tussen een aankoop bij Number3 en je andere favoriete boetieks zal dan ook zijn dat je weet wie je artikel gemaakt heeft. Geen anonieme fabriek waar je geen kennis van hebt, maar het verhaal met foto’s van de werkplekken.

De artikelen van Number3 komen rechtstreeks uit kleine ateliers waardoor we snel kunnen schakelen en onze wensen met de makers kunnen delen. Ook zorgen deze kleine werkplekken voor relatief weinig uitstoot en zijn dus een stuk milieuvriendelijker dan grote fabrieken. De stoffen die gebruikt worden zijn ook duurzaam en enkel gemaakt van natuurlijke materialen.

Colombia

In samenwerking met de stichting Bogota Zonder Honger hebben we een gave collectie tassen ontwikkeld. De tassen worden gemaakt door volwassen vrouwen die met hun families via de stichting Bogota Zonder Honger een dagelijkse maaltijd krijgen en worden ondersteund in educatie. Om de gezinnen meer onafhankelijkheid te bieden is het voor moeders mogelijk zich aan te melden voor naai- en haak lessen. De tassen en mode artikelen die zij gemaakt hebben worden via onze website verkocht.

Bali.

Dit is de fijne werkplek waar ons eigen label Number3 fairfashion geproduceerd wordt. De mensen werken niet vanuit huis, maar komen naar een professionele werkplek. Hier hebben ze voldoende ruimte en is het schoon. Bij Number3 vinden we het fijn om te zien dat de makers van onze mode een net verzorgde ruimte krijgen.

fairtrade mode

Fair fashion

India

Onze collectie uit India is afkomstig via het modemerk By Loffs. By Loffs is een klein modemerk for woman die zich specialiseren in fair trade mode uit India. Medewerkers krijgen een eerlijk salaris, de werkplekken zijn prettig en de stoffen allemaal gerecycled. Het leuke van deze artikelen is dat ze dus echt helemaal uniek zijn.