De manier om vandaag de dag een verandering in de wereld te maken is door je keuzes bewuster te gaan maken. Wil je nog ieder jaar vliegen, wil je nog 7 dagen in de week vlees eten en wil je nog massa productie in je garderobe? De verandering die gaande is wereldwijd is een noodzaak en de enige manier om de planeet, maar ook mensen te redden.

Number3 is tien jaar lang een boetiek geweest aan de rand van Heeswijk-Dinther, hier verkochten we toonaangevende modemerken en werden klanten persoonlijk geholpen. Bewust winkelen was dus al aan de orde, klanten werden aan een tijdloze en kwalitatief goede garderobe geholpen.

Toch voelde ik dat er nog meer mogelijk moest zijn om een echt verschil te kunnen maken. Ik wilde echt werk verschaffen waar het nodig was en met zekerheid kunnen zeggen dat mensen onder eerlijke omstandigheden kleding maken. De modewereld blijft een beetje schimmig en dat moet wat mij betreft anders. Geen massa, geen fabrieken waar we nooit een foto van te zien krijgen, maar kleinschalige klerenmakers die met een naaimachine en inkomen kunnen genereren.

Bij Fairtrade mode denken we snel aan het ‘geitenwollensokken’ beeld, maar bij Number3 laten we zien dat dat dus totaal niet hoeft. Met tien jaar boetiek ervaring is het een feestje nu zelf artikelen te mogen ontwerpen en deze eerlijk te laten produceren. De artikelen zijn van deze tijd, hip en stijlvol, maar toch tijdloos. Wil jij ook meer fairtrade in je garderobe? Een kledingstuk waarmee je niet alleen iets tofs draagt, maar ook echt het verschil maakt voor iemand? Shop dan een hip item online en laat je verrassen door mode die zoveel meer is dan alleen mooi.