20 jaar geleden is de stichting Bogota Zonder Honger door Sjanet Heerkens, ook wel bekend als mijn moeder opgericht. Hier helpt zij de allerarmste kinderen van Bogota aan een dagelijkse maaltijd, educatie en opvang. Dagelijks komen er wel 220 kinderen voor een bordje eten en worden en programma’s samengesteld om aan deel te nemen. Zo kunnen kinderen naast hun reguliere school ook vakken als Engels, computer of handarbeid leren. Dit draagt bij aan harmonie en natuurlijk de ontwikkeling. Wil je meer lezen over de werkzaamheden van Bogota Zonder honger, klik dan hier .

Steeds meer moeders van jonge kinderen voelen de behoefte om financieel onafhankelijk te worden en ook de stichting Bogota Zonder Honger helpt de mensen hierin graag op weg. Uiteindelijk wil ieder mens zichzelf van haar natje en droogje kunnen voorzien. Om vrouwen op de goede weg te helpen heeft de stichting geïnvesteerd in naaimachines, een ruimte gehuurd en worden er naailessen aangeboden. Iedereen die wil is welkom zich zo te ontwikkelen en een ambachtelijk vak te leren. De artikelen die dames maken variëren van woonaccessoires tot mode. Bij de laatste komt Number3 om de hoek kijken.

De eerste collectie die de dames gaan maken is een combinatie van kimono’s, gilets en vestjes van gave gehaakte kunst, breisels en soepel vallende stofjes. We hebben een aantal mooie ontwerpen gemaakt waarvan wij geloven dat het haalbaar is deze in een goede kwaliteit te leveren. We vinden het immers niet alleen belangrijk dat we werk verschaffen waar dat hard nodig is, maar ook dat onze klanten hier een mooi product kopen waar je jaren lang plezier van hebt.

De samenwerking van Number3 en Bogota Zonder Honger zorgt voor een uniek geheel waarmee we zowel de vrouwen in Bogota als jij in Nederland heel blij kunnen maken met volop moois. Kun jij ook niet wachten om mode uit Colombia te shoppen? Houdt onze website en socials in de gaten en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.