Tien jaar geleden opende ik een stijlvolle boetiek aan de rand van Heeswijk-Dinther, hiermee kwam een meisjesdroom uit. Dames helpen aan mooie outfits en de hele dag met mode bezig mogen zijn was iedere dag weer een feestje. Met Number3 heb ik de leukste dingen gedaan, veel inspirerende mensen ontmoet en super veel geleerd.

Hoewel ik de leukste baan van het land had voelde ik ook langzaam, maar zeker dat mijn verhaal niet meer klopte. Ik werd me steeds bewuster van onze planeet, de mensen en hoe het wat mij betreft allemaal anders moet. Langzaam, maar zeker merkte ik de behoefte om het roer om te gooien; eerlijke mode met een goed verhaal en beter voor de mensen. Kies je voor Number3 fair fashion dan draag je bij aan inkomen voor een gezin die dat goed kunnen gebruiken en kies je voor een slow fashion product.

Het welzijn van mensen en vooral kinderen heb ik me altijd heel erg aangetrokken, het is me ook met de paplepel ingegoten om niets vanzelfsprekend te vinden en wat terug te doen voor de mensen dit het minder goed hebben. Toen ik laatst een oud vriendenboekje tegenkwam en ik las wat ik later wilde worden stond daar; bij de areme….. Toen wist ik zeker dat het tijd werd mijn liefde voor de mens en mode te combineren.

Mode is wat mij betreft een feestje voor iedere vrouw, een nieuwe outfit is meer dan alleen kleding. Het draagt bij aan stralen, levensgeluk en je imago. Een nieuw jurkje kan je in alles laten groeien en draagt bij aan levenslust, maar jouw geluk mag niet te kosten gaan van een ander.

De modewereld blijft een beetje schimmig en vreemd wat dat betreft. We lezen wel eens wat over slechte arbeidsomstandigheden, maar het blijft abstract. Veel mensen zouden het best anders willen, maar hoe dan? En wat gebeurt er dan in die fabrieken wat niet klopt. Het is een wereld ver bij ons vandaan. Als jij niets vemoedend gaat shoppen is het niet gek dat je niet bezig bent met arbeidsomstandigheden. We weten het ook allemaal niet, want de fabriek krijgen wij nooit te zien. Precies dat is wat bij Number3 fairfashion anders gaat zijn. Niet alleen shop jij een leuk item, ook zie je wie jouw product gemaakt heeft. Wat is zijn of haar verhaal? Ziet de werkplek er fijn uit of zou je er niet mee willen ruilen? je kiest hiermee om NEE te zeggen tegen schimmige business en JA tegen openheid, eerlijke producten en het goede voor de mens.

Ook kies je bij Number3 fair fashion voor een zuiver product van goede kwaliteit. Een artikel gaat bij ons niet in de SALE, want uit de mode gaat het nooit. Het zijn tijdloze modellen en gaan kwalitatief ook jaren mee. Dit omdat we het belangrijk vinden dat keuzes bewust gemaakt worden en je echt achter een koop staat. Het idee van ‘voor die prijs, neem ik hem mee’ kennen wij niet. Shoppen voor een duurzame garderobe is beter voor onze planeet en daarmee ook een belangrijke ontwikkeling in ons shop gedrag.

Kies jij er ook voor om spullen te gebruiken en van mensen te houden? Shop dan fair en kies bewust.

Liefs,

Lisa